Despre Noi

Suntem cea mai mare companie din domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) din România, lider în industria băuturilor non-alcoolice, cu un volum anual estimat la 153 de milioane de unități în 2015. 


De-a lungul timpului, am construit o companie puternică, echipa noastră fiind motivată de pasiunea pentru excelență. Prin inovație, autenticitate și dorința de a pune mereu în centru connsumatorii și dorințele lor, ne-am dezvoltat într-o afacere de succes, cu o echipă unită de profesioniști ce au obiective ambițioase.

Coca-Cola HBC România face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic Bottling Company - al doilea cel mai mare îmbuteliator de produse al Companiei Coca-Cola în ceea ce privește volumul vănzărilor - având peste 2 miliarde de unităţi anual, la nivel global.

În România, Sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola România, o filială a The Coca-Cola Company și Coca-Cola HBC România (CCHBC). 

La nivel local, compania noastră deservește aproximativ 22 milioane de consumatori.

Coca-Cola HBC România achiziţionează concentratele, bazele pentru băuturi și siropurile pentru producerea băuturilor conform contractului de îmbuteliere încheiat cu The Coca-Cola Company. De asemenea, asigurăm îmbutelierea, distribuția, vânzarea și marketingul operațional pentru produsele Coca-Cola.

Vă invităm să urmăriți un clip relevant despre Sistemul Coca-Cola:


Compania noastra

În România, activitatea companiei a început în anul 1991 și, încă de atunci, deține și funcționează pe baza unui sistem propriu care include producția și distribuția unei game variate de băuturi răcoritoare îmbuteliate în cele trei fabrici, amplasate în Timișoara, Poiana Negri (unde îmbuteliem doar ape minerale) și Ploiești.

Fabrica din Ploiești este cea mai mare fabrică a companiei din Europa de Sud-Est.Toate cele trei fabrici Coca-Cola Hellenic Romania dețin Medalia de Aur European Water Stewardship, o realizare de referință pentru toate companiile din Romania care urmăresc să reducă la minimum impactul asupra mediului înconjurator. Fabricile Coca-Cola HBC din România sunt printre primele în sistemul Coca-Cola care au obținut aceste recunoașteri, iar fabrica din Poiana Negri este chiar prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale din lume care a primit această recunoaștere, în septembrie 2014.

In România, prima sticlă de Coca-Cola a fost îmbuteliată pe 13 noiembrie 1991 și de atunci portofoliul nostru a fost extins cu noi mărci, dar și cu noi arome ale acestora. Astăzi, asigurăm distribuția produselor noastre pe teritoriul României prin intermediul a 22 de centre de distribuție.

Ne dorim să fim partenerul de afaceri preferat pentru restaurantele, supermarket-urile, lanţurile de magazine tip discount și celelalte unităţi care vând mărcile din portofoliul Coca-Cola. 

Sistemul Coca-Cola România are o echipă de aproximativ 1.500 de angajaţi și susţine cel puţin 16.500 de locuri de muncă la nivelul întregii economii românești (sau 0,2% din totalul forţei de muncă din România). Fiecare loc de muncă la Coca-Cola generează indirect alte 9 slujbe în restul economiei.

Avem sediul social în Voluntari, Sos. București Nord nr. 10, Clădirea O23, et. 1, Jud. Ilfov, număr de ordine în Registrul Comerțului J23/2300/2009, cod unic de inregistrare 474152, atribut fiscal RO.

Activitățile Coca-Cola Hellenic Group acoperă o zonă geografică vastă, desfăşurând operaţiuni în 28 de ţări şi deservind peste 589 de milioane de persoane. Coca-Cola HBC AG, compania holding a grupului are sediul central în Elveția și este listată premium pe bursa de valori London Stock Exchange, precum și listată secundar pe bursele de valori din Atena și Londra.

Portofoliul de produse

BĂUTURI CARBONATATE:
Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Schweppes

SUCURI ȘI NECTARURI:
Cappy Nectar, Cappy PulpyCEAIURI:Nestea

BĂUTURI ENERGIZANTE:
BurnAPE 

MINERALE NATURALE:
Dorna, Izvorul Alb, Poiana Negri

Analizăm în mod continuu oportunităţile de extindere a portofoliului nostru de produse, pentru că ne dorim să oferim consumatorilor din România o gamă tot mai mare de opţiuni. De asemenea, luăm toate măsurile pentru a ne asigura de faptul că produsele noastre sunt de cea mai bună calitate.


Dezvoltare durabila

La începutul anului 2016, Coca-Cola HBC a fost desemnată cea mai performantă companie din România în domeniul de CSR, obținând un punctaj de 87,14% în clasamentul Romania CSR Index 2015, un studiu realizat de agenția The Azores. 

Pentru noi, dezvoltarea durabilă este o prioritate și contribuie la consolidarea reputației Coca-Cola HBC. Managementul eficient al resurselor naturale și protecția mediului înconjurator, promovarea unui stil de viață sănătos, în care mișcarea joacă un rol important, programele care vizează dezvoltarea tinerilor și grija față de angajații Coca-Cola HBC sunt pilonii principali ai viziunii noastre despre sustenabilitate. 

Succesul nostru pe piaţă începe cu anticiparea și satisfacerea nevoilor consumatorilor noștri, a partenerilor și clienților. În mod constant, analizăm impactul operaţiunilor noastre asupra mediului înconjurător, societăţii, comunităţii și performanţei economice. Toate acestea demonstrează angajamentul companiei noastre faţă de comunităţile în care ne desfășurăm activitatea.

Ne gestionăm afacerea într-un mod sustenabil și ne concentrăm pe găsirea de soluții în domenii prioritare:

Folosirea eficienta a resurselor de apa
Protectia climei si reducerea consumului de energie
Ambalajele si reciclarea
Sanatatea consumatorilor
Dezvoltarea angajatilor
Parteneriatele cu furnizorii
Implicarea in comunitate
Politica strategica Global Compact a ONU

Pentru fiecare din aceste domenii stabilim obiective și ținte, măsurând și monitorizând progresul nostru, la fel de riguros ca și celelalte aspecte ale activității noastre. Respectăm și aplicăm standarde înalte și raportăm în mod transparent progresul nostru în Raportul de Responsabilitate Corporativă  al companiei.