Fabricile noastre de imbuteliere

Coca-Cola HBC Romania detine pe teritoriul tarii trei fabrici de imbuteliere.

Operatiunile de imbuteliere din regiune sunt cumparatori importanti de zahar, sticle, etichete, materiale si servicii de marketing. In acelasi timp jucam un rol activ in comunitatile in care ne desfasuram activitatea prin sprijinul si initiativele noastre locale.

Fabricile din Ploiesti si Timisoara

Coca-Cola HBC Romania isi desfasoara activitatea in fabricile din Ploiesti si Timisoara incepand din anul 1995.
Fabrica de la Timisoara are mai multe linii de imbuteliere pentru bauturile noastre carbonatate si necarbonatate si o linie de imbuteliere aseptica special creata pentru ceaiurile Nestea.
Fabrica de la Ploiesti este cea mai mare fabrica Coca-Cola Hellenic Group din Romania.

In luna octombrie 2009, Coca-Cola Hellenic Group si ContourGlobal au inaugurat o centrala termo-electrica eficienta din punct de vedere energetic, de o inalta tehnologie, ca parte a unei initiative ce are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor anuale de CO2 la nivelul tuturor operatiunilor Coca-Cola Hellenic Group

Centrala Termica si Electrica Combinata (CHP), instalata pe teritoriul fabricii noastre de la Ploiesti, a fost a doua unitate functionala in cadrul Grupului Coca-Cola Hellenic Group. Pana la sfarsitul anului 2011 vor fi 16 astfel de centrale ce vor opera in 12 tari, dintre care opt tari membre ale Uniunii Europeane. 

Alimentata cu gaz natural, centrala CHP furnizeaza electricitate curata si extrem de eficienta, precum si agent termic si de racire pentru fabrica de bauturi racoritoare. In acelasi timp, electricitatea suplimentara generata este transmisa in reteaua locala, furnizand energie comunitatii din Ploiesti. Investitia de capital s-a ridicat la 16 milioane Euro.

O alta caracteristica a fabricii din Ploiesti este noul mega depozit inteligent, complet automatizat, High-Bay, primul de acest gen din Romania. Acest sistem preia paleti de la cele sase linii de productie prin intermediul benzilor transportoare si permite depozitarea si recuperarea stocurilor cu ajutorul a 11 macarale automatizate.
Fabricile de la Ploiesti si Timisoara sunt responsabile de productia si distributia bauturilor racoritoare marca Coca-Cola in Romania.

Fabrica Poiana Negri

Fabrica Poiana Negri a intrat intr-un program extensiv de investitii, incepand cu anul 2002, cand Sistemul Coca-Cola in Romania a achizitionat capacitatile de productie si izvoarele de la Dorna. Acolo sunt imbuteliate apele minerale naturale Dorna, Dorna Izvorul Alb si Poiana Negri.

Toate cele trei ape minerale sunt imbuteliate de la sursa.
Sursele de ape minerale naturale sunt situate intr-un ecosistem bine protejat impotria poluarii industriale sau a produselor agricole chimice. Ele sunt situate in inima Carpatilor Orientali, in mijlocul platoului Dorna, la aproximativ 10 kilometri de Vatra Dornei.

Centrele de distributie

Coca-Cola HBC Romania detine 14 centre de distributie. Acestea sunt situate astfel incat sa acopere distributia produselor Coca-Cola pe intreg teritoriul tarii.

Back to top

Alte linkuri