Accesabilitate

Recunoastem importanta oferirii unui site care sa fie cuprinzator si disponibil pentru toate categoriile de utilizatori. Aceasta pagina va explica:
• demersul nostru de a face accesibil acest site
• caracteristicile oferite pentru a spori accesibilitatea site-ului
• ce trebuie sa faceti daca aveti intrebari sau aveti sugestii pentru noi.

Abordarea noastra

Consideram ca acest site indeplineste cerintele Prioritatii numarul 1, puncte de verificare ale World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 1.0 guidelines.

Caracteristici de accesabilitate

Dimeniunea fonturilor
Puteti schimba dimensiunea fonturilor utilizand optiunea de redimensionare a browser-ului dumneavoastra de text: Vizualizare – dimensiune text.

Text alternativ pentru imagini
Toate imaginile sunt insotite de un text alternativ adecvat.

Elemente de titlu
Elementele de titlu din HTML au fost folosite pentru a reprezenta structura paginii şi a tehnologiilor suport ce permit navigarea paginii de la un titlu la altul.

Link-uri text
Toate hiperlink-urile ar trebui sa fie intelese cand sunt citite in afara contextului. Acestea sunt clar evidentiate printr-un font diferit de corpul normal al textului.

Independenta JavaScript
In cazul in care JavaScript sau alte scripturi sunt folosite pentru navigare sau functionalitate, in eventualitatea in care motorul dumneavoastra de cautare nu accepta aceste scripturi a fost pus in functiune un mecanism alternativ.

Contrastul culorilor
Pentru a asigura o buna calitate a contrastului, am verificat textul si combinatiile de culori utilizate pentru fundal. De asemenea, ne-am asigurat ca informatiile nu sunt influentate doar de culoare.

Stilul paginilor
Am utilizat Cascading Style Sheets (CSS) pentru a ne asigura de aspectul paginilor si am utilizat o structura adecvata pentru conţinut. Chiar dacă stilul paginilor nu este acceptat sau este oprit, informatiile pot fi totusi accesate si citite.

Intrebari si sugestii
In cazul in care intampinati dificultati in accesarea informatiilor de pe acest site sau daca doriti sa ne oferiti sugestii, va rugam sa ne contactati.


Back to top

Alte linkuri