News

15 iunie 2016

Un portofoliu extins de băuturi energizante

Coca-Cola HBC România va distribui produsele Monster Energy, diversificând oferta de băuturi energizante

București, 15 iunie 2016 – Coca-Cola HBC România anunță extinderea portofoliului de produse, oferind pe piața locală marca Monster Energy, diversificându-și astfel oferta de băuturi energizante, care include și marca Burn. Coca-Cola HBC România a devenit importatorul și distribuitorul oficial pentru brand-ul Monster Energy, în urma unui acord global, conform căruia Companiei Coca-Cola (The Coca-Cola Company) îi revine un procent de aproximativ 16,7% din capitalul producătorului de băuturi Monster, o investiție cotată la 2,15 miliarde dolari.


Băutura energizantă Monster Energy este distribuită pe piața din România de către Coca-Cola HBC România din luna aprilie 2016. La nivel local, marca Monster este disponibilă în patru variante, ambalate în doze de 500 ml: Energy (energizant clasic), Absolutely Zero (fără zahăr, zero calorii), Ripper (70% băutură energizantă și 30% suc natural de fructe) și Assault (combinație răcoritoare de energizant cu suc carbonatat). Pe ambalajul tuturor produselor sunt furnizate informații detaliate despre ingredientele folosite, respectiv conținutul caloric. 

Extinderea portofoliului nostru de băuturi energizante cu un brand atât de puternic și de iubit de consumatori ne aduce și mai multă valoare și întrevedem multe oportunități în viitor. Energizantele rămân un segment extrem de dinamic, oferind consumatorilor distracție si funcționalitate. Piața băuturilor energizante a înregistrat o creștere de două cifre anul trecut. Prin includerea produselor Monster Energy, ne-am diversificat portofoliul și putem oferi consumatorilor noștri o gamă și mai variată de băuturi, pentru toate gusturile și stilurile de viață”, a declarat Jaak Mikkel, Director General al Coca-Cola HBC România. 

În Europa, Grupul Coca-Cola Hellenic distribuie Monster Energy în 20 de țări în care își desfășoară activitatea: Cehia, Ungaria, Slovacia, Austria, Bulgaria, Elveția, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Italia, România, Slovenia, Croația, Bosnia, Ucraina, Serbia și Macedonia. Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari furnizori de mărci de băuturi energizante din punct de vedere valoric, având o creștere continuă în această categorie. Coca-Cola HBC România va continua să implementeze strategia stabilită la nivel de Grup pentru segmentul băuturilor energizante, care este axată pe promovarea ambelor mărci - atât Burn, cât Monster. 

Marca Monster Energy a fost lansată în SUA în anul 2002, de către Hansen Beverage Company și a ajuns rapid la statutul de brand global, fiind comercializată în 115 țări din întreaga lume. Este numărul unu în topul celor mai vândute energizante din SUA, se bucură de aprecierea consumatorilor și este renumită ca brand partener pentru diverse evenimente sportive, precum curse moto speedway, MotoGP, Formula 1, snowboard, UFC, BMX, skate. Marca este asociată sporturilor extreme cu motor, muzicii rock și, în general, unui stil de viață trăit la maximum.

Despre Monster Energy
Monster Energy este marca de băuturi energizante evaluată la milioane de Euro, care deține titlul de Băutura energizantă nr. 1 din America* și principalul rival al mărcii Red Bull, chiar dacă este prezentă de doar 3 ani de zile pe piața europeană. Oferind de două ori mai multă adrenalină și pozitțonat drept un brand sinonim cu stilul de viață, Monster Energy continuă să fie la înălțimea reputației sale de motor de creștere în segmentul energizantelor, reprezentând peste 20,7% din creșterea de peste 6,7% înregistrată pe acest segment de piață **. Bucurându-se de o comunitate de fani fideli și pasionați, Monster a depășit 24 milioane de utilizatori doar pe Facebook. 
Monster este mai mult decât un simplu energizant … Pentru că nu oferă doar cele mai tari produse, ci aduce cei mai mari sportivi, cele mai frumoase fete și cele mai răsunătoare nume din sport și muzică. Prin Monster ne implicăm în proiectele pe care fanii companiei le îndrăgesc și le oferim acestora acces exclusiv la evenimentele Monster din întreaga lume. Mai mult decât atât, fanii Monster nu stau niciodată pe margine și sunt parte din acțiune. Monster Energy este un stil de viață: nu doar consumi Monster, ci trăiești întreaga experiență! 

Despre Coca-Cola Hellenic
Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index. ȋn România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, 
Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați site-urile www.coca-colahellenic.ro și www.thecoca-colacompany.com. 

Despre Compania Coca-Cola
Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, ce le oferă consumatorilor peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase şi necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase mărci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri în valoare de 20 de miliarde de dolari, printre care se numără Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apă vitaminizată, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia, Dasani, FUZE TEA și Del Valle. 
La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numărul 1 de băuturi carbogazoase, cafea ready-to-drink şi sucuri de fructe şi nectaruri. Având cea mai mare reţea de distribuţie de băuturi răcoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de ţări se bucură de băuturile companiei, consumul depăşind 1,9 miliarde de porţii pe zi. Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunităţi durabile, compania noastră este centrată pe iniţiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător şi conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţii noştri şi promovarea dezvoltării economice a comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea. Împreună cu partenerii noştri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700.000 de angajaţi care fac parte din Sistemul Coca-Cola. În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. 
În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitaţi site-ul www.thecoca-colacompany.com, blogul www.coca-colablog.com sau să ne urmăriţi pe Twitter la adresa www.twitter.com/CocaColaCo şi LinkedIn, la adresa www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company. 
*Sursa: AC Nielsen AMC, septembrie 2015
** Sursa : Valoarea vânzărilor cumulate, Nielsen pentru GB w.e 12/9/15, Franța w.e. 6/9/15, date din Belgia final de săptămână 36 din 2015, Germania 30/8/15, Suedia 6/9/15, Olanda final de săptămână 36 din 2015, Republica Irlanda până in iulie / august 2015, Irlanda de Nord Impulse până in iulie / august 2015, Irlanda de Nord Multiples până la 12/9/15, Africa de Sud date pentru finalul lunii august 2015, Spania până în săptămâna 36 din 2015 & valoarea vânzărilor agregate IRI pentru Grecia până în august 2015.