Dezvoltare durabila

Coca-Cola HBC, lider incontestabil al Dow Jones Sustainability Index

Pentru al treilea an consecutiv, suntem lider global al industriei băuturilor în domeniul sustenabilității, conform clasamentului publicat de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)
În acest an am reușit să obținem un scor total de 90 puncte, cu 40 mai mult decât media de la nivelul industriei și cu 3 puncte mai mult decât rezultatul obținut anul trecut.


Pentru afacerea noastră, acesta este o realizare extrem de importantă: suntem prima companie care, timp de trei ani consecutivi, reușește să ocupe poziția de lider global al industriei băuturilor, în cadrul unuia dintre cele mai de încredere și mai cunoscute clasamente ale sustenabilității. Acest fapt demonstrează că planul nostru de sustenabilitate, ca și eforturile noastre concertate în acest sens, se află pe drumul cel bun. În plus, acesta este cel de-al nouălea an în care apărem în clasamentul global, mulțumită performanțelor noastre solide și constante din domeniul sustenabilității.

În 2015 am înregistrat următoarele reușite:
 • am continuat să reducem impactul operațiunilor noastre asupra mediului, grație unei scăderi de două cifre, raportate la o perioadă de 12 luni, a emisiilor proprii de carbon
 • am redus necesarul de apă utilizat la producerea unui litru de băuturi răcoritoare, ca și volumul de ambalaje utilizat, în ciuda unui volum în creștere al producției și vânzărilor
 • în plus, am investit 8,2 milioane de euro – 2,3% din profitul anual înainte de taxe – în inițiative de îmbunătățire a vieții comunităților, concentrându-ne asupra a trei arii-cheie: un stil de viață activ, protejarea mediului și a resurselor de apă, precum și inițiative de dezvoltare adresate tinerilor, în parteneriat cu peste 230 de ONG-uri.
Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile concrete în care compania noastră sprijină acțiunile globale pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă adoptate de către Organizația Națiunilor Unite.
Preocuparea față de sustenabilitate face parte integrantă din cultura noastră corporativă; ea poate fi observată în toate aspectele ce țin de afacere și reprezintă o componentă importantă a identității noastre și a motivului pentru care venim în fiecare zi la locul de muncă: să creăm solidaritate, să aducem fericire și să oferim inspirație pentru un viitor mai bun!
Suntem foarte mândri de realizările noastre din toți acești ani și ne simțim motivați și inspirați să continuăm această călătorie, cu obiective și mai ambițioase în viitor. Împreună, putem construi o lume ce se dezvoltă sustenabil. 
Vă invităm să vă alăturați nouă în acest demers și să faceți, în viața voastră de zi cu zi, câteva lucruri simple:
 • Circulați cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun;
 • Stingeți lumina când plecați de acasă sau de la birou;
 • Economisiți apa și folosiți-o la udatul florilor sau la curățenie.

Cifre-cheie despre performanțele din 2015
 • 33.311 angajați
 • 43.000 de furnizori
 • 1,3 miliarde de euro în cheltuieli pentru achiziții directe
 • impozite totale plătite în valoare de 271 milioane de euro
 • reducerea emisiilor directe de carbon cu 11,7% la 12 luni
 • rata de utilizare a energiei îmbunătățită cu 7,2% la 12 luni
 • rata de utilizare a PET reciclat majorată cu 19,4% la 12 luni
 • un scor de 87% al Indicelui de Angajament Sustenabil al Angajaților
Dezvoltarea durabila se refera la satisfacerea nevoilor de azi fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi. In zilele noastre suntem insa departe de la a realiza acest lucru. Probleme precum schimbarea climei si lipsa apei devin din ce in ce mai urgente. Fiecare trebuie sa isi aduca contributia la solutionarea acestor probleme. Sectorul privat are un rol deosebit de important, oferind inovatii, investitii si expertiza economica. Lucrand impreuna cu institutii guvernamentale, cu ONG-uri si comunitati, firmele pot aborda sistematic aceste provocari care ne privesc pe toti.Coca-Cola HBC Romania este decisa sa contribuie la dezvoltarea durabila. 

Din 2002 ne straduim sa reducem impactul noastru asupra mediului si sa investim in comunitatile locale. Activand in parteneriate, ajutam la protejarea surselor si cursurilor de apa, la cresterea gradului de reciclare si la promovarea unor stiluri de viata active si sanatoase. De asemenea, ne straduim sa minimizam impactul operatiunilor noastre asupra mediului.Aceasta nu este o dovada de altruism; afacerea noastra beneficiaza de asemenea. Reducand impactul propriilor noastre operatiuni asupra mediului prin reducerea cantitatii de apa, energie si ambalaje folosite pentru a produce fiecare bautura, noi facem ca activitatea noastra sa devina mai eficienta. In acest mod reducem costurile pe termen scurt, dar si riscurile legate de dezvoltarea afacerii pe termen lung.

Prin initiativele noastre din domeniul dezvoltarii durabile ne punem la incercare propria capacitate de inovatie. Programele noastre ne-au adus o reputatie de top, iar angajatii nostri ne spun ca sunt mandri pentru ca lucreaza pentru Coca-Cola HBC Romania. Acest raport integrat de activitate evidentiaza cele mai importante activitati si rezultate ale anului 2012 si monitorizeaza evolutia cuantificabila pe care compania a facut-o pe toate palierele de activitate, de la financiar, economic, social si privind indicatorii de mediu. Angajamentul nostru de a aduce valoare tuturor partenerilor, de a fi promoteri ai inovatiei si de a oferi un model de leadership sustenabil a facut ca publicarea acestor rapoarte as devina un proces natural in comunicarea cu partenerii. V
a invitam sa parcurgeti Raportul de activitate Integrata, cel de Comunicare GRI (Global Reporting Innitiative 3.0) si comunicatul de presa.