Mediu

Intreprindem actiuni prin care sa minimizam impactul activitatilor noastre asupra mediului inconjurator. Ca parte a acestui demers, am implementat sistemul de management de mediu ISO 14001 internaţional recunoscut si lucram pentru certificarea integrala, in toate tarile Grupului nostru. In Romania am obtinut prima certificare pentru standardul ISO 14001 in anul 2004 si am mentinut-o de atunci.
Eforturile noastre dedicate mediului sunt axate pe trei domenii in care avem cel mai mare impact si in care putem sa avem o contributie semnificativa. Acestea sunt:

Excelenta in protectia resurselor de apa 
Protectia climei si reducerea consumului de energie
Ambalaje si reciclare

Ne-am stabilim tinte de performanta pentru fiecare din aceste trei domenii si ne raportam progresul ca parte a Grupului, in cadrul raportului de responsabilitate sociala corporativaFabricile noastre de imbuteliere sunt audidate cu regularitate cu privire la standardele de mediu ale The Coca-Cola Company.

Pe langa reducerea impactului operatiunilor noastre, lucram impreuna cu partenerii nostri pentru a putea adresa probleme mai vaste de dezvoltare durabila. Colaboram cu agentii guvernamentale, ONG-uri si cu alte entitati pentru a sprijini conservarea mediului si educarea populatiei cu privire la aceasta. Ne concentram in special pe protectia resurselor locale de apa si pe promovarea reciclarii.

Rezultatele platformei “Adopta un rau de la izvoare pana la varsare”, derulat din Vatra Dornei, unde ne imbuteliem apele minerale, pana in Delta Dunarii, sunt: 45.000 de copaci plantati, 70 de tone de deseuri colectate, 2,5 milioane de Euro accesati de autoritatile locale pentru sistemul de canalizare si statiile de filtrare pentru comunitatea din Dorna Candrenilor, adoptarea unei legi de interzicere a pescuitului industrial,  precum si  adoptarea planului urbanistic in Delta Dunarii.


Promovarea reciclarii

Rezultatele campaniei „Viata dupa colectare”, o campanie virala de constientizare a importantei colectarii selective a deseurilor au fost : 2.050 de scrisori adresate autoritatilor, care cereau implementarea sistemului de colectare selectiva, 12.300 de persoane care au accesat reclama de pe YouTube, 32.772 de vizitatori unici ai paginii de internet, cateva campanii TV.

Am dezvoltat un pilot de colectare selectiva in Poiana Negri si Lunca Ilvei, astfel incat in acest moment peste 90% din populatia celor doua localitati colecteaza selectiv plasticul care ajunge la reciclare, in loc sa polueze malurile de rau.

Back to top

Alte linkuri